FORGOT YOUR DETAILS?

Fabel: “Micro-omvormers zijn gevoeliger voor storingen door hitte.”

Extreme hitte is de vijand van elk zonnesysteem. Panelen hebben een lagere productie en decom pon en ten werken onder grote stress als de temperatuur stijgt. Omdat onder elk paneel op het dakeen micro-omvormer zit en omdat bij extreme hoge temperatuur minder stroom wordt geproduceerdmaakt dit een PV systeem kwetsbaar. Micro-omvormers van Enphase blijven optimaal presteren, onderalle omstandigheden!

In de zomer van 2014 veroorzaakte de verzengende hitte in Australië talrijke problemen, van bosbranden tot smeltend asfalt op de wegen. Tijdens drie extreme weken van hitte hield Enphase ruim 2000 micro-omvormers nauwlettend in het oog. Geen van de micro-omvormers viel uit als gevolg van de warmte. Enphase micro-omvormers zijn om twee redenen goed bestand tegen dergelijke condities. Ze zijn door onze technici zo ontworpen dat ze weinig hitte produceren en worden door onze getrainde installateurs op het dak niet in direct zonlicht en warmte geplaatst. Op het moment dat in Australië echt behoefte was aan duurzame energie, deden de Enphase micro-omvormers hun werk uitstekend.

Ontworpen om koel te blijven

Micro-omvormers hebben als ingebouwd voordeel dat ze koel blijven. Ze genereren minder warmte dan traditionele omvormers, omdat elke module slechts een kleine hoeveelheid stroom omzet, van één individuele zonnemodule. Bovendien fungeert de behuizing van elke micro-omvormer als warmte-afvoer die oververhitting van de elektrische componenten voorkomt. Door dit alles blijven onze micro-omvormers onder hun maximale bedrijfstemperatuur van 85 °C.

Luchtcirculatie en ruimte

De getrainde installateurs die Enphase-systemen plaatsen, houden zich aan best practices om impact van de hoge temperaturen op het dak op de micro-omvormers zoveel mogelijk te beperken. Ten eerste moeten de microomvormers onder de zonnemodules worden gemonteerd, zodat ze niet aan direct zonlicht worden blootgesteld. Er dient tenminste 1,3 cm ruimte tussen de micro-omvormer en de module en 1,9 cm tussen de omvormer en het dak vrij te blijven. In alle gevallen moet er onder het systeem voldoende ruimte zijn om de lucht te laten circuleren.

“Wij vertrouwden op de goede reputatie van Enphase voor het
leveren van hoogwaardige apparatuur en hoge prestaties.”

Cameron Munro
CEO
EnviroGroup
Victoria, Australië

De Australische hitteproef met glans doorstaan

Op 170 locaties verspreid over heel Australië deden alle Enphase micro-omvormers tijdens de record-hittegolf van 2014 gewoon hun werk. Hieronder ziet u een overzicht van de gegevens van de onderzochte locaties.

Enphase Test Centre

Normaal 70 °C of minder

Drie weken lang verzamelde Enphase meer dan 67.000 datapunten over de temperaturen in onze micro-omvormers overal in Australië. Minder dan 1 procent werd warmer dan 70 °C.

Nooit hoger dan 79 °C

De hoogste interne temperatuur werd gemeten in Zuid-Australië, waar een M215 micro-omvormer een temperatuur van 79 °C bereikte. In staten elders in het land varieerden de maximumtemperaturen van 73 °C tot 78 °C.

Geen storingen ten gevolge van de hitte

Alle micro-omvormers die informatie naar het Enlightenbewakingssysteem stuurden, bleven ruim onder de interne limiet van 85 °C. Daaruit blijkt dat ze zelfs op de warmste plaatsen in Australië betrouwbaar werken.

 

 

[table “” not found /]

 

TOP