FORGOT YOUR DETAILS?

AC batterij

HET BASISDILEMMA VAN SOLAR, OPGELOST

Zoals brood en boter, zwart en wit, zon en zand - zon en opslag zijn een perfect paar. Opslag is gericht op een fundamenteel probleem van zonne-energie: terwijl de productie van zonne-energie piekt tijdens de middag, is het energieverbruik 's morgens en' s avonds het hoogst. Met opslag kunt u de energie die u produceert opslaan voor wanneer u deze het meest nodig heeft.

DIT IS WAAROM OPSLAGOPTIES NU AAN HET OPKOMEN ZIJN

REGULATOIRE VERANDERINGEN ZIJN IN DE MAAK

Beleid zoals netto dosering en feed-in tarieven werden gebruikt om het voor huiseigenaren een goede deal te maken om overtollige zonne-energie terug te verkopen aan hun nutsbedrijven. Nu die prikkels verdwijnen, vinden veel huiseigenaren het financieel gezien verstandiger om hun extra energie op te slaan en deze zelf te gebruiken.

VERBETERINGEN IN DE CHEMIE ZORGEN VOOR BETERE BATTERIJEN

De chemie van de batterij vordert, waardoor een hogere energiedichtheid in kleinere, lichtere batterijen mogelijk is. De ontwikkeling van elektrische voertuigen heeft ertoe bijgedragen dat de chemie van de batterij vooruit is gegaan, wat resulteert in batterijen die niet alleen meer vermogen in een kleine ruimte verpakken, maar ook minder duur, veiliger en langer meegaan.

LAGERE PRIJZEN MAKEN BATTERIJEN EEN GOEDE DEAL

Verbeteringen in technologie en chemie, samen met een verhoogde productie, hebben de kosten van de batterij verlaagd. De prijs van lithium-ionbatterijen daalde tussen 1990 en 2005 met 90% en is sindsdien blijven dalen.

OMGEVINGSCONDITIES CREËREN URGENTIE VOOR ALTERNATIEVE ENERGIE

Sterk gepubliceerde natuurrampen zoals tyfonen en tsunami's hebben de vraag naar energieopslag enorm doen toenemen, met name back-upstroomoplossingen.

ZIE HOE EENVOUDIG HET IS OM TE INSTALLEREN

Bekijk de time-lapse video van een installatie van 4,8 kWh Enphase Storage System - door één installateur in 1 uur en 40 minuten.

enphase batterij installatie

Eigen verbruik

Met eigen verbruik slaat u uw overtollige zonne-energie op om later te gebruiken. Zie het als het opnemen van een tv-programma op uw DVR om te bekijken wanneer u dat wilt.

Tijd van gebruik optimalisatie

Optimalisatie van de tijd van gebruik verwijst naar het trekken van energie uit het netwerk wanneer de energieprijzen het laagst zijn, zoals 's avonds laat, en die stroom opslaat voor gebruik wanneer energie duurder is, zoals' s ochtends.

Backup

Back-upopslag is de methode om stroom op te slaan die moet worden gebruikt tijdens een stroomstoring.

Off-grid

Als het uw doel is om off-grid te zijn, gebruikt u opslag om zelfvoorzienend te zijn, zonder een beroep te doen op het netwerk.

WAT IS JE PRIMAIRE ENERGIEDOEL?

Ik wil mijn energierekening minimaliseren.

 • Opslagmethode: eigen verbruik
 • Opslagmethode: optimalisatie van de tijd van gebruik
 • Voorkeursopslagoplossing: Enphase AC-batterij

Ik wil energieonafhankelijkheid

 • Opslagmethode: back-up
 • Opslagmethode: Off-grid
 • Voorkeursopslag oplossing: oudere opslagsystemen

MEER INFORMATIE OVER BACKUP POWER

AC vs DC

Opslagsystemen zijn er in twee varianten: AC-gekoppeld of DC-gekoppeld. AC-gekoppelde systemen verbinden aan een zonne-array aan de AC-zijde, terwijl DC-gekoppelde systemen aan de DC-zijde verbinden. Het meest voor de hand liggende voordeel van DC-gekoppelde systemen is dat ze zowel het zonnepaneel als de batterij kunnen bedienen met een enkele omvormer. AC-gekoppelde systemen bieden equivalente efficiëntie voor DC-gekoppelde systemen met voordelen op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. De Enphase AC-batterij is een voorbeeld van een AC-gekoppeld systeem, terwijl Tesla's Powerwall een voorbeeld is van een DC-gekoppeld systeem.

AC-gekoppelde systeemvoordelen

 • Minimaliseert hoogvolt DC binnen
 • Oplossing kan achteraf worden aangebracht op bestaande zonne-installaties
 • Meer incrementeel schaalbaar

DC-gekoppelde systeemvoordelen

 • Een omvormer zorgt voor alle conversies voor PV en batterijen.
 • Equivalente efficiëntie ten opzichte van AC-gekoppelde systemen
TOP